Kawai MP5 Stage piano Occasion

Kawai MP5 tweedehands stage piano incl. XX-statief


 


Garantie: 12 maanden

Nog maar 1 over

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 950,00

Dera prijs: € 850,00

Hulp nodig? Bel onze
Klantenservice op 045-2 08 08 08

Levertijd De meeste artikelen, zoals keyboards, modules, boeken, software en andere apparatuur tot c.a. 20kg  kunnen binnen 5 werkdagen worden bezorgd. De maximale levertijd voor deze artikelen is 10 werkdagen. Voor grote instrumenten zoals Piano's, Orgels, Vleugels, Accordeons, worden geleverd of kunnen worden afgehaald. In geval van bezorging streven wij ernaar om binnen 7 werkdagen contact met u op te nemen om een bezorgafspraak te maken.

betaling in termijnenU kunt bij Muziek Dera instrumenten aanschaffen en gebruik maken van een gespreide betaling, ook wel termijnbetaling, op basis van Comfort Card. Met uw persoonlijke Comfort Card rekent u gemakkelijk af bij diverse aangesloten winkels door heel Nederland. Vervolgens betaalt u uw aankoop af in maandelijkse termijnen, makkelijker kan haast niet!

Daarom Muziekhuis Dera!

Passie voor muziek maken
Adviseurs met meer dan 40 jaar ervaring
Accordeon atelier
Familie bedrijf sind 1974
Persoonlijke touch
Achteraf : Service & Uitleg
350 toetsinstrunmenten in de showroom
 
Product Omschrijving
Details

De mooie zwarte afwerking van de MP8 gecombineerd met de afmetingen van de MP4 - zo presenteert de nieuwe stagepiano MP5 zich aan de buitenkant. Van binnen zijn nagenoeg alle mogelijkheden van de MP8 ingebouwd. De MP5 is bijvoorbeeld 192-stemmig polyfoon en heeft 256 geluiden en 256 setups. Er staan 4 aparte effectgroepen ter beschikking. De pianogeluiden zijn opnieuw bewerkt, nu met snarenresonantie, dempereffect en key-off (toets loslaten) sampling. Uiteraard is het nieuwe AHA IV-E klavier in de MP5 geïntegreerd. Ook het praktisch gebruik van belangrijke functies is verder aangepast. 

Klavier

Het klavier is het onderdeel waar de muzikant het meest contact mee heeft. Vandaar dat de MP5 met het AHA IV-E klavier is uitgerust, dit zorgt voor een zeer natuurlijk pianogevoel tijdens het spelen, niet als laatste door de 4 verschillende, met gewichten uitgebalanceerde zones.

 

Naast de voorgeprogrammeerde instellingen van de dynamiek van het klavier is het ook mogelijk om eigen instellingen te programmeren om zo het instrument aan uw eigen aanslag aan te passen. Hier is een analyseprogramma voor ingebouwd dat uw spel analyseert en automatisch de perfecte curve instelt.

Geluiden

Uitgerust met pianoklanken van de nieuwste generatie, biedt de MP5 een zeer authentiek pianogeluid, zoals u dit van een akoestische vleugel kan verwachten. In een galmvrije opnameruimte in ons ontwikkelingslaboratorium, hebben we gerenommeerde sampling-specialisten uit de hele wereld bijeen gebracht, om de volle en perfecte toon van de KAWAI EX concert vleugel, vrij van storende reflecties en omgevingsruis, op te nemen. Met de modernste apparatuur zijn van elke toets, met uiteenlopende dynamische aanslagen, stereo-opnamen gemaakt. Met deze perfecte opnamen als basis heeft men de klank van de vleugel exact nagebouwd om zo een kopie te maken van de harmonische en dynamische structuur van het geluid. Door het Harmonic Imaging II ® systeem is het mogelijk om deze digitale informatie in de MP5 te integreren. Het Harmonic Imaging II ® systeem van de MP5 verandert de gesampelde informatie waardoor zeer dynamisch spel zonder hoorbare overgangen en een maximale klankkwaliteit gegarandeerd worden. Ditzelfde systeem vindt u ook in onze topmodellen CA71 en CA91.

 

Om nog dichter bij een vleugelklank te komen is in de MP5 een 'virtuele intonatie' geïmplementeerd: Virtual Voicing ® . Bij een echte vleugel kan een ervaren pianotechnicus het timbre aanpassen door de hamerkoppen te bewerken. Met het Virtual Voicing ® systeem kunt u zelf uw pianotechnicus zijn en de pianoklanken naar eigen smaak aanpassen. Een optie die tot nu toe uniek is. Daarnaast simuleert de MP5 het meeklinken van de snaren wanneer het demperpedaal wordt ingedrukt. De ongedempte snaren gaan dan zacht meeklinken in het geluid. Ook het resoneren van de snaren zonder het gebruik van het demperpedaal kan worden gesimuleerd.

Al deze mogelijkheden tezamen vormen een van de beste vleugelklanken die u ooit heeft gehoord.

In totaal heeft u 256 programeerbare geluiden ter beschikking met een polyfonie van 192 noten. De mooiste E-piano's, vele orgels, warme 'pad' geluiden, strings, Clavi's, mooie brass geluiden, vocaal, bassen, drums en nog veel meer. Op het podium komt de veelzijdigheid van dit instrument goed van pas, juist door zijn klanken. Er is geen ander instrument nodig.

MIDI / Setups

De MP5 is naast een perfecte piano ook nog een MIDI masterkeyboard. 4 zones kunnen worden gecombineerd en opgeslagen in een van de 256 setups. Elke zone kan zowel een interne klank, een extern MIDI geluid en zelfs beide tegelijk aansturen. Zo zijn maximaal 8 geluiden tegelijk te bespelen (4 intern en 4 extern). De zones bevatten uitgebreide parameters om via MIDI gegevens door te sturen, wat handig is op het podium en in de studio, er is zelfs een solo mode. Het is ook mogelijk om noteninformatie voor de MIDI uitgang te filteren. Zo kunt u bijvoorbeeld een 'program change' code doorgeven aan een aangesloten instrument, zonder dat het instrument op dat moment ook vanaf het klavier wordt aangestuurd. Daarnaast heeft de MP5 een nieuw pitch-bend  en modulatie-wiel. Ook een breed aanbod aan pedaal toewijzingen is voorhanden. De vier real-time regelaars kunnen voor het gebruik met een sequencer en natuurlijk ook live gebruikt worden om MIDI data tijdens het spel te veranderen.

 

Alle parameters en aanpassingen zijn voor elke zone apart.

De adembenemende klank, het perfecte speelgevoel van het klavier, het intuïtieve bedieningsconcept en de vele andere technische mogelijkheden, maken de MP5 simpelweg tot de 'absolute' stagepiano. En... hij ziet er ook nog goed uit.

Performance

De overzichtelijke bediening biedt direct toegang tot de 256 interne klanken, alle performance parameters en een groot aantal mogelijkheden om de klank van de MP5 aan te passen. Vier multi-functie draairegelaars bieden real-time toegang tot klankparameters, effecten, MIDI besturing en een 4-bands equalizer.

 

Speciaal voor het live gebruik is de MP5 met een nieuwe functie uitgerust, waardoor men snel en eenvoudig de intensiteit van de galm en/of de equalizer instelling voor de totale klank van de MP5 kan instellen. Dit om de klank op de akoestische omgeving aan te passen. Door een enkele druk op de gewenste functie (effect of b.v. eq) kan met de multifunctionele draairegelaars alles snel worden aangepast. 

Daarnaast is er een programmeerbare knop voorhanden, die b.v. de externe sequencer start of door middel waarvan een van de vele andere besturingen kan worden voorgeprogrammeerd. Er is zelfs een metronoom aan boord.

De galm heeft zeven soorten, van plate (zoals in de studio) tot een grote concerthal. Tremolo, rotary speaker en pedal wah zijn een paar van de in totaal 20 hoogwaardige digitale effecten die op elke klank te gebruiken zijn. Deze effecten kunnen voor elke zone apart worden toegewezen. Alle performance instellingen kunnen in de setup worden opgeslagen. Klanken kunnen naar believen over het klavier verdeeld worden, of gesplit, of layer en zelfs velocity switch is mogelijk. De heldere LCD display toont duidelijk alle informatie.

Aansluitingen

Ook de aansluitmogelijkheden zijn omvangrijk. USB, twee vrij programmeerbare pedaalaansluitingen, MIDI in/out/thru, koptelefoon en natuurlijk ook een Line out. De stereo line out kan ook als 2 x mono gebruikt worden, om zowel een monitor als ook een mixer gelijktijdig van geluid te kunnen voorzien. Op veler verzoek is het nieuwe F10H pedaal ontwikkeld, welke nu ook een traploos te bedienen demper pedaal mogelijkheid biedt. Dit pedaal wordt standaard bij de MP5 geleverd.

 

F-10H demperpedaal met half-demper functie

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie
Toetsen AHA IV-E hamermechaniek met 88 toetsen en AR technologie
Polyfonie 192 noten
Klankopwekking Harmonic Imaging II ® Stereo technologie
Interne klanken 256
Setup geheugen 256
Galm 7 soorten: Plate, Hall 1, Hall 2, Stage 1, Stage 2, Room 1, Room 2
Effecten individueel voor elke zone: 22 soorten: Chorus, Flanger, Celeste, Ensemble, Delay 1-4, Auto Pan 1-3, Tremolo 1-3, Phaser 1-2, Rotary 1-2, Auto Wah, Pedal Wah, Enhancer, Overdrive
Display 2 x 16 tekens LCD met achtergrondverlichting
Bedieningselementen Pitch Bend wiel, Modulatiewiel, Master Volume, Zone Volume (x4), Zone Edit keuze (x4), Zone Aan/Uit (x4), Real Time Edit regelaar (x4), Regelaarmodus schakelaar (x4), SW Aan/Uit, EFX Aan/Uit, Reverb Aan/Uit, Menu Up, Menu Down, Value Up, Value Down, Sound Modus, Setup Modus, (System Modus), Sound /Setup keuze (8x8x4), Store, Transponeren, Metronoom
Aansluitingen 6,3mm steekplug voor Line Out (L/Mono,R of 2xMono), Koptelefoonaansluiting, Demper/Soft Pedaal, voetschakelaar (toewijsbaar), Expression (toewijsbaar), MIDI In / Out / Thru, USB, netspanning, netschakelaar Aan/Uit
Parameters voor interne zones Sound, Volume, Zone Hi, Zone Lo, Velocity Switch (Off, Soft, Loud), Velocity Switch Level, Velocity Compression, Velocity Offset, Damper (On/Off), FSW (On/Off), EXP (On/Off), Mod Wheel (On/Off), Bender (On/Off), Bender Range (0-7), Pan, Zone Transpose (±36), Fine Tuning, Virtual Voicing (Mellow, Bright, Dynamic, Normal), Stretch Tuning, Temprament, FSW CC#, EXP CC#, Attack, Decay, Release, Cutoff, EQ
Parameters voor externe zones Sound Nr., Volume, Bankselect (MSB/LSB), MIDI CH, Zone Hi, Zone Lo, Velocity Switch (Off, Soft, Loud), Velocity Switch Level, Velocity Compression, Velocity Offset, Damper (On/Off), FSW (On/Off), EXP (On/Off), Mod Wheel (On/Off), Bender (On/Off), Bender Range (0-12), Pan, Transpose (±36), Fine Tuning, Knobs A-D (On/Off/CC#), TX Channel, TX Program, TX Bank, TX Volume, Attack, Decay, Release, Cutoff
Systeem parameters Master Tuning, VolumeAction, Line Out Mode, Local On/Off, System Channel, Touch Curve (Normal, Light, Light+, Heavy, Heavy+, USER), LCD Contrast, LED Brightness, MIDI Multi Modus, RCV CH 1-16 Play/Mute, Dump, Reset
Afmetingen 1356 x 340 x 172 (mm)
Gewicht 20,5 kg
Accessoires F-10H demperpedaal met half-demper functie, lessenaar
Merk Japan
Instrument is: Occassion
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Email ons

Captcha

* Vereiste velden

Powered by WebForms

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer