Roland HP504 RW digital piano Rosewood

De HP500-serie is uitgerust met de meest recente technologieën van Roland. Het instrument klinkt, speelt en voelt fantastisch én ziet er op de koop toe nog eens zeer elegant uit. Nieuw aan de SuperNATURAL Piano-klankgenerator is de Dynamic Harmonic-functie, die zorgt voor een groter dynamisch bereik tijdens fortissimo-pianopassages. Het nieuwe PHA-4-klavier Premium beschikt over de beste en meest responsieve aanraakdetectie van dit moment.


Incl. krukje, hoofdtelefoon en 10 jaar garantie

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 1.971,00

Dera prijs: € 1.629,00

Hulp nodig? Bel onze
Klantenservice op 045-2 08 08 08

Levertijd De meeste artikelen, zoals keyboards, modules, boeken, software en andere apparatuur tot c.a. 20kg  kunnen binnen 5 werkdagen worden bezorgd. De maximale levertijd voor deze artikelen is 10 werkdagen. Voor grote instrumenten zoals Piano's, Orgels, Vleugels, Accordeons, worden geleverd of kunnen worden afgehaald. In geval van bezorging streven wij ernaar om binnen 7 werkdagen contact met u op te nemen om een bezorgafspraak te maken.

betaling in termijnenU kunt bij Muziek Dera instrumenten aanschaffen en gebruik maken van een gespreide betaling, ook wel termijnbetaling, op basis van Comfort Card. Met uw persoonlijke Comfort Card rekent u gemakkelijk af bij diverse aangesloten winkels door heel Nederland. Vervolgens betaalt u uw aankoop af in maandelijkse termijnen, makkelijker kan haast niet!

Roland

Daarom Muziekhuis Dera!

Passie voor muziek maken
Adviseurs met meer dan 40 jaar ervaring
Accordeon atelier
Familie bedrijf sind 1974
Persoonlijke touch
Achteraf : Service & Uitleg
350 toetsinstrunmenten in de showroom
 
Product Omschrijving
Details

Geniet van het gesofisticeerde geluid van een authentieke vleugel met de SuperNATURAL Piano-klankgenerator

Wanneer je op een piano uit de HP500-serie speelt, zul je ondergedompeld worden in een overtuigende piano-ervaring. Dat is te danken aan de befaamde SuperNATURAL Piano-technologie van Roland. Net als bij een echte akoestische vleugel, heeft elke noot zijn eigen karakter en verandert de klankkleur afhankelijk van hoe hard of zacht je ze aanslaat. Het uitsterven van de noten verloopt natuurlijk en organisch: de noot ebt niet alleen qua volume weg, maar verandert ook geleidelijk van kleur en wordt zachter. Naast authentieke vleugelpianoklanken, zijn er ook buffetpianoklanken voorzien, inclusief het korter uitsterven van de noten en de 'dichtere' klank van een traditionele upright-piano.

Verken verregaande vormen van dynamische expressiviteit

Terwijl je je pianovaardigheden aanscherpt, zul je ook sterker en luider kunnen spelen. De karakteristieke boventonen die samengaan met een fortissimospeelstijl, laten je compleet nieuwe klankkleuren ontdekken. De nieuwe Dynamic Harmonic-functie maakt het mogelijk om deze karakteristieken aan je persoonlijke smaak aan te passen, waardoor ook gevorderde en doorgewinterde spelers nieuwe expressieve mogelijkheden zullen ontdekken.

Pas de sound aan je speeltijl of woonkamer aan

Met de HP500-serie is het heel eenvoudig om de klank aan je persoonlijke speelstijl of favoriete muziekgenre aan te passen. Door gebruik te maken van de ingebouwde Piano Designer kun je onder meer klankaspecten als snaarresonantie, soundboard-gedrag en vele andere zaken tweaken. De nieuwe Individual Note Voicing-functie laat je zelfs nog veel gedetailleerder werken, door elke noot afzonderlijk aan te passen wat toonhoogte, volume en klankkarakter betreft. Daarnaast is deze unieke en krachtige feature ook handig om de algemene pianoklank uit te balanceren en af te stemmen op de akoestische eigenschappen van eender welke kamer of hoofdtelefoon. Met de HP508 en HP506 is het mogelijk om je persoonlijke instellingen weg te schrijven naar een usb-geheugendrager en die opnieuw op te roepen wanneer nodig.

Laat je inspiratie de vrije loop met de unieke aanslaggevoeligheid

Wanneer je pianoskills verbeteren, zorgt de HP500-serie dat je pianoperformances extra glans krijgen. De nieuwe ontwikkelde PHA-4 Concert- (HP508/HP506) en Premium-klavieren beschikken over de baanbrekende aanraakdetectie en het Escapement-mechanisme van Roland, waardoor je optimaal kunt genieten van het uitgebreide toonspectrum van de SuperNATURAL Piano-klankgenerator. Dat zorgt ervoor dat de toetsen uiterst gevoelig zijn en tijdens het spelen zelfs de meest subtiele nuances opgepikt worden. De toetsen repliceren de unieke look, touch en vochtabsorberende eigenschappen van de ebbenhouten en ivoren toetsen van een authentieke akoestische vleugel. Het aanslaggeluid van de toetsen klinkt zachter dan bij voorgaande modellen, waardoor je anderen niet hindert wanneer je met de hoofdtelefoon pianospeelt.

Authentiek reagerende Damper Pedal

Alle modellen binnen de HP500-reeks worden geleverd met een Progressive Damper Action-pedaal dat nauwgezet de karakteristieken van het demperpedaal van een akoestische piano repliceert. Het pedaal beschikt over de voortdurend voelbare respons die ervaren spelers verwachten, inclusief lichte weerstand als het ingedrukt wordt en meer weerstand wanneer de demperfunctie in actie treedt. Dat zorgt voor een meer intuïtieve bediening tijdens het spelen, en maakt het mogelijk om geavanceerde half-pedaal -technieken uit te voeren en de subtiele gradaties tussen sustain en resonantie op te zoeken.

Ervaar het echte klankveld van een akoestische piano

Het unieke klankveld dat ontstaat wanneer je op een akoestische piano speelt, komt tot stand door een complexe maar harmonieuze combinatie van verschillende elementen, zoals resonanties van de snaren, het klankbord en het frame. De HP508 en HP506 repliceren al die authentieke nuances met de innovatieve Acoustic Projection-technologie van Roland, die het ruimtelijke geluidsysteem van ons V-Piano Grand-vlaggenschip met de SuperNATURAL Piano-klankgenerator verbindt. Het Acoustic Projection-systeem bestaat uit meerdere luidsprekers die discreet in de piano werden weggewerkt. Terwijl je speelt, hoor je de klank op dezelfde plaatsen ontstaan als bij een akoestische piano. Het geluid wordt in de lucht geprojecteerd, waardoor je met een verbluffende nauwkeurigheid ondergedompeld wordt in het authentieke klankveld van een akoestische piano.

3D Sound Space laat je optimaal genieten met een hoofdtelefoon

Wanneer je 's nachts of in de buurt van anderen oefent, is de kans groot dat je voor langere tijd achter de piano kruipt met een hoofdtelefoon. Met de nieuw ontwikkelde Headphones 3D Ambience-functie kun je tijdens private speelsessies genieten van het volle geluid van een akoestische piano. Als je een hoofdtelefoon inplugt, lijkt het net alsof het geluid uit het instrument zelf komt.

Scherp je vaardigheden aan door je pianospel op te nemen en evalueren

Een leuke manier om de dagelijkse oefeningen efficiënter te maken, is door je pianospel op te nemen, jezelf te evalueren en te leren uit je fouten. De ingebouwde recorder in de HP500-piano's staat altijd paraat om je performances als MIDI- of audio-data op te nemen op een usb-geheugendrager. Plug simpelweg een usb-stick in het instrument, upload de bestanden naar je favoriete sharing-diensten of sociale netwerken én deel je geluidsbestanden met vrienden, familie of je pianoleerkracht. Altijd en direct kunnen opnemen is een krachtige feature die niet alleen voor studenten maar ook voor ervaren pianisten leuk en nuttig is.

De Piano Partner en Air Performer-apps ontwikkelen je vaardigheden en maken oefenen leuker

De gratis iOS-apps van Roland zijn het perfecte hulpmiddel om steeds gemotiveerd te blijven spelen en oefenen met de HP500-piano's. Met Air Performer kun je meespelen met je favoriete nummers, die via je iPhone, iPad of iPod touch draadloos* worden afgespeeld via de luidsprekers van de piano. In de Piano Partner-app zit ook Flash Card: een interactief muziekprogramma voor kinderen, plus een intuïtieve grafische interface om de klanken en nummers van de HP500-reeks mee te ontdekken. Bij Piano Partner hoort ook DigiScore Lite, een toepassing die de ingebouwde songs van de piano als een partituur op je iPad tonen. De apps zijn beschikbaar via de Apple App Store en maken het eenvoudig om de mobiele technologie van vandaag te integreren in je pianospel .

* Draadloze communicatie vereist de Roland WNA1100-RL Wireless USB Adaptor (afzonderlijk verkocht) en een draadloos LAN-toegangspunt met internetverbinding.

Handige extra functies voor dagelijks gebruik

De HP500-serie beschikt over verschillende praktische functies voor dagelijks gebruik. Met de Volume Limit-feature kun je een maximum geluidsniveau voor de piano instellen, zodat je kinderen niet onverwacht als luidruchtige wildebrassen tekeer kunnen gaan. Het geluidsvolume van de hoofdtelefoon kan afzonderlijk van dat van de speakers geregeld worden, zodat je voorkomt dat de hoofdtelefoon te luid staat, wanneer je hem inplugt. Met zowel een stereo 1/4-inch als een 1/8-hoofdtelefoonaansluiting, kun je zowel een over-ear-headset als een oorhoofdtelefoon aansluiten. De ingebouwde muziekstandaard is makkelijk in hoogte verstelbaar zodat iedereen - volwassenen én kinderen - probleemloos de muziekpartituur kunnen lezen.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie

Klavier

 • Klavier: 88 toetsen, PHA-4 Premium klavier met afknik en ebbenhout/ivoor gevoel.
 • Aanslaggevoeligheid:
  - Key Touch: 100 types, vaststaande aanslag
  - Hammer Response: Off, 10 niveaus.
 • Klavier modi:
  - Whole
  - Dual (aanpasbare volumebalans)
  - Split (aanpasbaar splitspunt)
  - Twin Piano

Pedalen

 • Pedalen:
  - Demper (progressief demper/actie pedaal, in staat tot voortdurende detectie)
  - Soft (in staat tot voortdurende detectie)
  - Sostenuto (toewijsbare functie)

Geluidsgenerator

 • Pianoklank: SuperNATURAL pianoklank
 • MIDI-formaat: Voldoet aan GM2/GS/XGlite
 • Max. polyfonie: 128 stemmen
 • Klanken/Tones
  - Grand Piano: 14 klanken
  - Upright Piano: 5 klanken
  - E. Piano: 10 klanken
  - Overige: 321 klanken (inclusief 8 drumsets, 1 SFX set)
 • Stemmingen: 8 types, selecteerbare stemmingstoonsoort
 • Individuele voicing (aanpasbaar in individuele noten):
  - Stretched Tuning: -50.0–+50.0 cent
  - Note Volume: -50–0
  - Note Character: -5–+5
 • Master Tuning: 415.3 Hz –466.2 Hz (aanpasbaar in stappen van 0.1 Hz)
 • Transpose:
  - Key Transpose: -6-+5 (in halve tonen)
  - Playback Transpose: -6-+5 (in halve tonen, inclusief geluidsbestanden)
 • Effecten:
  - Ambience (Off, 10 niveaus)
  - Brilliance (21 niveaus)
  Alleen voor pianoklanken (Piano Designer):
  - Demper resonantie (Off, 10 niveaus)
  - Snaar resonantie (Off, 10 niveaus)
  - Key Off resonantie (Off, 10 niveaus)
  - Klankkast resonantie (Off, 10 niveaus)
  - Duplex Scale (Off, 10 niveaus)
  - Dynamic Harmonic (Off, 10 niveaus)
  - Soundboard Behavior (Off, 10 niveaus)
  Alleen voor orgelklanken:
  - Roterende luidspreker effect (Slow/Fast)

Metronoom

 • Tempo: Kwartnoot = 10 tot 500
 • Maatsoort: 2/2, 0/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 6/4, 7/4, 3/8, 6/8, 9/8, 12/8
 • Volume: 11 niveau’s

SMF Recorder

 • Parts: 3 Parts
 • Song opslaan: Standaard MIDI-bestanden (formaat 0)
 • Nootopslag: Ongeveer 30.000 noten
 • Regelingen: Song Select, Play/Stop, Rec, terugspoelen, vooruitspoelen, begin van song, Part Mute, Mute Volume, Tempo, Tempo Mute, All Songs Play, Count-In, Song Balance, AB Repeat
 • Tempo: Kwartnoot: 10 tot 500
 • Resolutie: 120 tikken per kwartnoot

Geluid

 • Afspelen: Bestandsformaat: geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)
 • Opnemen:
  - Klavier, SMF-data, Audio van ingangsjack
  - Bestandsformaat: geluidsbestand (WAV 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat)
 • Transpositie: Playback Transpose: -6-+5 (in halve tonen, inclusief geluid van ingangsjack)
 • Afspeelsnelheid: 75-125%
 • Regelingen: Song Select, Play/Stop, Rec, terugspoelen, vooruitspoelen, begin van song, afspeelsnelheid, All Songs Play, Song Balance, AB Repeat, Center Cancel

Intern geheugen

 • Song opslag: Standaard MIDI-bestanden (formaat 0)
 • Songs: Max. 99 songs

Extern geheugen

 • Externe opslag: USB-stick
 • Speelbare software:
  - Standaard MIDI-bestanden (formaat 0/1)
  - Roland origineel formaat (i-formaat)
  - Geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)
 • Songs opslaan:
  - Standaard MIDI-bestanden (formaat 0)
  - Geluidsbestand (WAV 44.1 kHz/16-bit lineair formaat)

Overig

 • Interne songs:
  - Piano Masterpieces: 77 songs
  - Selectie EU=10 songs/US=18 songs/Overige=10 songs
  - Hanon: 20 songs
  - Czerny #100: 100 songs
 • Beeldscherm:
  - 16 segmenten x 4 (LED), 8 tekens (LCD met achtergrondverlichting)
  - Beat indicator
 • Taal: Engels, Japans
 • Muzieksteun: Kantelbaar, 3 standen
 • Klavierklep: Schuif-type (met klassieke positie)
 • Overige functies
  - Draadloze verbinding (als optionele draadloze USB-adapter wordt gebruikt)
  - Panel Lock
  - Auto Off
  - V-LINK
  - MIDI Visual Control
  - Demo
 • Aansluitingen
  - DC In Jack
  - ingangsjack: stereo mini-Jack
  - Uitgang (L/Mono, R) Jacks: 1/4-inch Jack
  - USB COMPUTER poort: USB Type B
  - USB MEMORY poort: USB Type A
  - Phones Jacks (Stereo, met Twin Piano Individual Mode) x 2: stereo mini-Jack, stereo 1/4-inch Jack
 • Nominale stroomuitvoer: 12 W
 • Volumeniveau (SPL): 106 dB
  * Deze waarde werd gemeten volgens de methode die op de technische standaard van Roland is gebaseerd.
 • Luidsprekers: 12 cm x 2
 • Koptelefoons Effecten: 3D Ambience koptelefooneffect
 • Regelingen: Volume (knoppen, met de luidsprekervolume en koptelefoonvolume automatische selectie functie, met de volume limiet functie)
 • Stroomverbruik: 8 W (5 W-32 W)
  - 8 W: gemiddeld stroomverbruik terwijl de piano wordt bespeeld met het volume op de middenpositie
  - 5 W: stroomverbruik direct na opstarten: er wordt niets gespeeld
  - 32 W: nominaal vermogen
 • Afmetingen (inclusief pianostandaard)
  - (Met muziekstandaard) 1.387 (B) x 429 (D) x 1.036 (H) mm
  - (Zonder muziekstandaard) 1.387 (B) x 429 (D) x 860 (H) mm
 • Gewicht (inclusief pianostandaard): 51.5 Kg
 • Accessoires:
  - Gebruikershandleiding
  - Montagehandleiding (*1)
  - Adapter
  - Netsnoer (voor adapter)
  - Koptelefoonhaak
  - Schroeven set (*1)
Merk Roland
Instrument is: Nieuw
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Email ons

Captcha

* Vereiste velden

Powered by WebForms

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer